Kendinize bir “3 Ay Kala” takvimi oluşturmanın tam zamanı. Bütün ilginin odağında olacağınız büyük güne hazırlanmak için vaktinizi iyi değerlendirmelisiniz. Düğüne 3 ay kala artık yapmanız gerekenleri başlıklara ve dönemlere ayırıp bir program yapmalı, düğün organizasyonu için sıkıştırmadan yavaş yavaş uygulamaya koymalısınız. Dokuz ayın çarşambasıyla bir anda başa çıkmak zorunda kalmaya niyetiniz yoksa bu yazı sizin için bir motivasyon kaynağı.
Düğününüze üç ay kaldıysa daha fazla zaman kaybetmeden davetiye modeli ve bastıracağınız adede karar vermeniz iyi olabilir. İş yerinize muhtemel evlilik tarihinizi ve balayınızı bildirirseniz izin günlerinizin ayarlanmasında çıkabilecek aksiliklerin önüne geçmiş olursunuz. Eğer düğün gecenizde davetlileri büyüleyecek bir dans şovu yapmayı kafaya koyduysanız bir dans kursuna kayıt olup çalışmalara başlamanızı öneririz. Düğünün en tatlısı düğün pastanıza da karar verip siparişinizi ve tarihinizi bildirmeniz pastanızdan tadacak herkesin hayrına olacaktır; unutmayın iyi pastacılar siparişlerini aylar öncesinden almaya başlar. Düğün gecenizde çalacak müziklere karar vermeniz, bir liste oluşturmanız ve o gece çalmasını kesinlikle istemediğiniz türde müzikleri ve parçaları listeye not edip anlaştığınız müzisyenlere teslim etmeniz o gece işlerinizi çok kolaylaştıracak.
Düğüne iki ay kaldıysa yapılması gerekenler listesinin en başına davetiyelerin transferini koymalısınız. Davetiyelerin gideceği adreslerin tam ve doğru olduğundan emin olup göndermeye başlamanız yerinde olacaktır. Gelin ayakkabınızı alın ve hem gelinlik provalarınıza hem de dans derslerinize götürmeye başlayın. Balayı planlarınız için son kararlarınızı verin ve balayınızda ihtiyacınız olacaklar için alışverişe çıkın. Pasaport, vize, harç gibi işlemlerinizi de bir kere daha gözden geçirin. Evlilik için gerekli olan kan testlerinizi yaptırın. Düğün fotoğrafçınızla son detayları konuşun. Beyaz eşya kampanyalarını takip edin, bazı temel ihtiyaçlarınızı çok uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Çiçekçinizle bütün detayları görüşün, gelin buketinizin istediğiniz gibi olduğundan emin olun.
Düğün fotoğrafçınıza henüz karar vermemiş iseniz sitemize üye olan düğün fotoğrafçılarını inceleyerek teklif alabilirsiniz.
Artık LCV’ler için son zamanlar. Davetiye gönderdiğiniz kişiler arayarak gelip gelemeyeceklerini netleştirin ve düğün mekanınıza net bir sayı verin. Düğüne şehir dışından katılacaklar varsa konaklamaları için gerekli organizasyonu yapın. Nikah şahitlerinize haber verin ve düğünde bulunup bulunamayacaklarını teyit edin. Düğün pastanızın siparişini konfirme edin. Gelinlik provalarınızı sıklaştırın. Balayınızda ihtiyacınız olacaklar için alışverişe çıkın. Ellerinizin güzelliğine ve bakımına düzenli olarak dikkat etmeye başlayın. Sağlığınızla ilgili bir sorun yaşamamak için jinekoloğunuzla görüşün.
Kına gecesi ya da bekarlığa veda partisi gibi organizasyonlarınızı gerçekleştirip biraz stres atın. Bu konuda yardıma ihtiyacınız var ise; KINA GECESİ ORGANİZASYONU NASIL YAPILIR başlıklı yazımıza göz atmanızı tavsiye ederim. Fotoğrafçınız ve müzik organizasyon ekibinizi arayın her şeyin istediğiniz gibi olması için tüm detayların üzerinden geçin. Düğün mekanınızı arayın ve her şeyin yolunda olduğunu teyit edin. Eğer düğünden hemen sonra balayına çıkacaksınız eksiksiz bir balayı valizi hazırlayın ve bir köşeye koyun. Düğününüzde detaylarla ilgilenecek bir arkadaşınızı bilgilendirin. Düğün gecesi alacağınız değerli hediyeleri vakit kaybetmeden koymak için bankadan bir kasa temin edin. Araba kiralama şirketini arayıp düğün günü alınacağınız ve gideceğiniz güzergahları ve saatlerini bildirin. Kuaför ve makyaj randevularınızı ayarlayın. Son hafta yapmanız gerekenleri daha detaylı incelemek için tıklayın..
Sabah çok geç olmadan uyanın ve keyifli bir kahvaltı, ardından da ılık bir duş yapın. Hazırlıklara başlamadan önce sizi rahatlatan şeylerle bir süre vakit geçirin. Kedinizle oynayın, sevdiğiniz müzikleri dinleyin, yoga yapın ve iç sesinizle kendinize sürekli çok mutlu olduğunuzu tüm gün her şeyin yolunda gideceğini tekrarlayın. Hazırlık aşamasında öncelikle yapmanız gerekenleri kafanızda bir önem sıralamasına koyun ve işe koyulun. Muhteşem bir gün geçirmek için gerekli pratik önerileri dikkate almanız ve çok eğlenmeniz dileğiyle. Mutluluklar!
Düğün telaşı içerisinde yapmanız gereken birçok şeyi atlayabilir ya da yapmakta geç kaldığınız için birtakım sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Düğün gününüzde her şeyin eksiksiz ve mükemmel olmasını istiyorsanız süreç içerisinde profesyonel kadrolardan destek almanız işlerinizi kolaylaştıracaktır. Hem her şeyi zamanında ve yerinde yapacak hem de kendinize ve kişisel hazırlık sürecinize daha fazla vakit ayırabileceksiniz. İşe şehrinizdeki organizasyon firmalarını inceleyerek başlayabilirsiniz.