Sayfa Yükleniyor...
2018 Gelinlik Modası

2018 Gelinlik Modası

Geçtiğimiz günlerde ünlü modacıların gösterişli gelinliklerinden oluşan koleksiyonlarını sergiledikleri defileler ile 2018 gelinlik modası beğenilere sunulmuş oldu. Defilede önümüzdeki düğünlerde trend olacak gelinlikler sergilenmiş oldu. 2018 yılında tül ve ipekli kumaşların ağırlıkta olduğu, prenses ve düz kesim gelinlikler büyük yer kaplamaktadır. Moda olan gelinliklerin vücut yapısına uyuması durumunda tercih edilmesi gerekir. Dar kesim bu yıl moda diye beden yapısı uygun olmayan gelin adayının giymesi asla tavsiye edilmez. Bu senenin modasında siyah ayrıntılar da çok dikkat çekmektedir. Çoğu tasarımcının gelinlik üzerinde kullandığı kemer, fiyonk, yakalık gibi siyah aksesuarlar gelinliklere farklılık getirdi. Özellikle güzel bacaklara ve zarif ayaklara sahip olan gelinler için midi boy, maskülen gelinler için ise tulum gelinlikler trend olacak gibi gözüküyor.



Genel Görüntüsüyle 2018 Gelinlikleri



2018 gelinlik modası incelendiğinde her yıl olandan fazlasıyla dantel kullanıldığı dikkatleri çekecektir. Yılın trendlerini belirleyen modacıların koleksiyonlarında romantik gelin adaylarına çok yakışacağına inanılan dantel gelinlikler oldukça fazla yer bulmaktadır. İpek kumaşlardan dikilen gelinliklerin üzerini çoğu modacı boncuk, kristal, inci veya swarovski taşlarla süslemiştir. Işıltıyı ve işlemenin zarafetine güvenen gelin adayları için işlemeli gelinlikler çok güzel bir tercih olacaktır. Transparan gövdeye sahip gelinlikler 2018 modasından önemli yer tutmaktadır. Her gelinin tercih edemeyeceği kadar iddialı ve kesin stili olan bu gelinlikler tazına güvenen gelinler tarafından değerlendirilebilir. Prenses kesimli gelinlikleri daha gösterişli, düz kesimlere ise hareketlilik getiren katlı ve fırfırlı etekler, uzun ve narin adaylar için düşünülmüş tasarımlardır.





2018 Gelinlik Kesimleri



2018 gelinlik kesimleri arasında istediğiniz her türlü modeli bulabilirsiniz. Özellikle balık, A kesim ve prenses gelinliklerin sıkça hazırlandığı yeni sezon gelinlik koleksiyonlarında hayalinizdeki gelinliği kolayca bulabileceksiniz.



Gelinlikler ve Ayrıntıları



Uçuşan tül kumaşlarla harmanlandığında peri kızı etkisi meydana getiren üç boyutlu çiçek aplikleri 2018 gelinlik modası içinde gelinlikleri süslemeye devam edecek. Üç boyutlu çiçek aplikli gelinlikler özellikle kır düğünleri için harika bir tercihtir. Ayrıca çiçeklerle birlikte kullanılan tüyler daha bir göz alıcı olacaktır. Geline süper kahraman ruhu katan pelerinlerin, yerlere kadar sürüneninden omuzdan aşağı dökülüp dirseklerde biten modellerine kadar çok çeşitleri bulunmaktadır. 2018 yılında daha çok görülecek olan pelerinlerin ağır işlemeli olanları kış düğünlerinde, ince tül olanları ise yaz düğünlerinde kullanılmalıdır. Pelerin kullanmayı düşünen gelin adaylarına duvak takmamalarını önermekte fayda vardır. Geçen sezon kullanılan fiyonklar bu sene de daha büyük ve görkemli bir şekilde kullanılmaktadır.



2018 Gelinlik Modası



Tulum Gelinlikler



Tulum gelinlikler, ilk duyduğunuzda size garip ve farklı gelebilir ancak birkaç sezondur ünlü tasarımcılar bu sıradışı modellere koleksiyonlarında yer veriyorlar. Yaratıcı ve özgün bir düşünce sonucu ortaya çıkan tulum gelinlikler, cesur ve özgür ruhlu kadınlara hitap ediyor. Gelinlik seçiminizi farklı bir modelden yapmak istiyorsanız bu tasarımlar tam da size göre. Tulum gelinlikler sayesinde alışılmışın dışında bir gelin olabilirsiniz. Farklı kumaş kullanımları ve tasarımlarıyla karşımıza çıkan tulum gelinlikler Türkiye’de çok rağbet görmese de yurtdışında tercih ediliyor.



Dantel Gelinlikler



Dantel gelinlikler, zarif ve asil görünmek isteyen gelin adaylarının lik tercihleri arasında yer alıyor. Her sezonun koleksiyonları arasında yer alan dantel gelinlikler, artık farklı ve yaratıcı tasarımlarla da karşımıza çıkıyor. Düğün mekanınıza ve konseptinize uygun tarzda bir dantel gelinlik seçip rüya gibi bir düğünün başrolü olabilirsiniz. Bu gelinliklerde en çok kullanılan dantel çeşidi ise Fransız danteller. Hem romantik hem de büyüleyici bir forma kavuşmak isteyen gelin adayları mutlaka gelinlik seçimlerini dantelli gelinlikler arasından yapmalılar.



Transparan Gelinlikler



Transparan gelinlikler, herkesin giymeye cesaret edemeyeceği modellerdir. Bu model gelinlikleri genellikle cesur ve kendine güvenen kadınlr giyiyor. Eğer vücut hatlarınız çok orantılı ve kusursuz ise ayrıca seksi ve çekici görünmekten hoşlanan bir yapıya sahipseniz, transparan gelinlikler tam da size göre demektir. Kusursuz görünüm garantisi sunan bu modeller, her ortamda giyilemez. Açık mekan düğünlerinde ya da fazla gösterişli bir otel düğününde tercihinizi transparan gelinliklerden yana yapabilirsiniz.



2018 Gelinlik Modası



Balık Kesim Gelinlik



Balık kesim gelinlik modelleri genellikle zayıf ve düzgün bir fiziğ sahip olan gelin adaylarının tercihi oluyor. Kum saati olarak adlandırılan vücut tipi, balık kesim için en uygun vücut şeklidir. Vücudu tamamen saran formuyla gelinleri zarif ve şık bir görünüme kavuşturan bu modeller, 2018 yılında da popülerliğini koruyor. Özellikle danteller ve işlemelerle hazırlanan balık gelinlikleri çokça göreceğimiz bu yılda üç boyutlu desenlere ve pelerinlere de rastlayacağız.



A Kesim Gelinlik



A kesim gelinlik modelleri klasik gelinlikler arasında gösterilebilir. Her sezonda trendler arasında yer alan ve gelin adayları tarafından en çok tercih edilen bu kesimi 2018 yılında da çok göreceğiz. En çok da tül ve organze eteklerle hazırlanan A kesim gelinlik modellerinde transparan detaylar, üç boyutlu işlemeler ve danteller gözümüze takılacak.




Düğün yeri, düğün konsepti, gelinlik, damatlık, ayakkabı, balayı yeri seçimi, araba süslemesi, fotoğraf çekimi ve davetli sayısı gibi karar verilmesi gereken konularda, daha sonra pişmanlık yaşamamak adına, detaylı düşünmeniz gereklidir.



Düz Kesim Gelinlik



Düz kesim gelinlik, her tarza uygulanabilen bir modeldir. 2018 gelinlik koleksiyonlarında da çok fazla yer verilen bu gelinlikler hem sade tasarımlı hem de iddialı detaylarla ön plana çıkıyor. Son yıllarda görmeye başladığımız düz kesimli transparan gelinliklerin de bu yıl sıkça karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz. Bu tarz gelinlikleri sadece cesur ve kusursuz vücut hatlarına sahip olan gelin adaylarının giymesini tavsiye ediyoruz.



Prenses Kesim Gelinlik



Prenses kesim gelinlik modelleri genellikle masalsı bir düğün hayal eden genç kızların tercihi oluyor. Gelinliği kabarık etekle özdeşleştiren kadınlar, prenses kesim modelleri bu sene de görebilecekler. Farklı kabarıklıkta eteklerle hazırlanan prenses gelinlikler, üç boyutlu desenler ve dantellerle süslenerek birbirinden şık modelleri sizlere sunuyor.



PAYLAŞ
YORUM YAP Yorumlarınıza değer veriyor ve bilgilerinizi koruyoruz.

YORUMLAR
düğün trendy logo FİRMALAR HAKKIMIZDA REKLAM İLETİŞİM GİZLİLİK POLİTİKASI SİTE HARİTASI